Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Inschrijven


Ben jij minimaal 23 en maximaal 35 jaar en verdien je niet meer dan € 36.165 per jaar? Dan kun je je inschrijven op de wachtlijst voor Place2BU.

Je kunt op www.wonenbijplace2bu.nl zien als er een studio beschikbaar is. Je kunt vervolgens reageren op de studio. Inschrijven voor Place2BU betekent niet dat je op termijn sowieso een woning krijgt. We vragen je om een motivatie en vinden het belangrijk dat je met je buren kennismaakt voordat je er eventueel komt te wonen.


Huren bij Place2BU kan je onderverdelen in 3 stappen.

Inschrijven WoningNet Place2BU
Stap 1: Je schrijft je in bij www.wonenbijplace2bu.nl. Je moet een actieve WoningNet registratie hebben, anders kan je inschrijving niet worden voltooid. Heb je deze nog niet? Schrijf je dan ook in bij www.woningnetregioutrecht.nl.

Reageren
Zodra je bent ingeschreven bij www.wonenbijplace2bu.nl kan je reageren op Place2BU studio’s. Kijk regelmatig op www.wonenbijplace2bu.nl om al het aanbod te bekijken. De bovenste kandidaten op de lijst ontvangen een uitnodiging voor een informatie moment. Je krijgt een studio van binnen te zien, ontvangt meer informatie over wonen bij Place2BU en de definitieve selectie vindt plaats.

Tekenen
Ben je door de selectie heen gekomen? Dan krijg je een acceptatieformulier toegestuurd waarmee je de studio accepteert. Vervolgens wordt een afspraak ingepland voor het tekenen van de huurovereenkomst. Je krijgt dat ook de sleutels van je studio! Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

In het begin komt er natuurlijk een hoop op je af. Denk aan huis- & leefregels, vragen over je studie, reparatieverzoeken, het centrumgebouw enzovoorts. Alle informatie over wonen bij Place2BU kan je terugvinden op www.place2bu.nl.Ben je statushouder of afkomstig uit de maatschappelijke opvang?
Dan kan je niet jezelf aanmelden. De inschrijving loop via de betrokken organisaties. Deze organisaties zijn:

  • COA;
  • Lister;
  • Tussenvoorziening;
  • Leger des Heils;
  • Beter Wonen.


Inkomen
Je mag per jaar niet meer dan €36.165,- verdienen om in aanmerking te komen voor een studio bij Place2BU. Er is geen minimum inkomen van toepassing.

Woningnet registratie is verplicht
Om je in te kunnen schrijven bij Place2BU moet je een actieve woningnet inschrijving hebben. Bij de registratie voor www.wonenbijplace2bu.nl wordt er gevraagd naar een WoningNet registratie nummer. Dit kan je terugvinden in je WoningNet account.

Uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.