Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Wat is Place2BU


Welkom bij Place2BU. Een nieuw woonproject, uniek in Utrecht. Kom je graag in contact met mensen van verschillende achtergronden en culturen? Dan is Place2BU iets voor jou.

Jij en je buren bevinden zich allemaal een schakelmoment in het leven: klaar met de studie, wachtend op een Nederlands paspoort, of werkend aan een sociaal leven. Dat is dan ook wat je gemeen hebt: je vormt graag een buurtgemeenschap met anderen en wilt ook jezelf kunnen zijn. Daarom is er Place2BU!

Jezelf zijn.
In Place2BU kun je zijn wie je bent. Veilig en vertrouwd. Maar het is niet vrijblijvend. Je levert ook echt een bijdrage aan de sociale contacten met je buren. Je vindt het leuk om je buren op weg te helpen in onze maatschappij. Ben je statushouder of afkomstig uit de maatschappelijke opvang, dan krijg je in Place2BU de kans om je plek in de maatschappij (weer) te vinden en nieuwe vrienden te maken.

Gangmakers.
Elke gang bevat 18 tot 30 studio’s. Hierbinnen zal je het meeste contact maken. Elke gang heeft een gemeenschappelijke ruimte. Per gang komen twee ‘gangmakers’ die een rol krijgt in het verbinden van de buren. Natuurlijk kun je ook vrienden maken verderop in je gebouw, of in een van de andere drie gebouwen!

Vrienden voor het leven.
Wonen in Place2BU voegt echt iets toe. Je moet bereid zijn iets te geven en je krijgt daar ook veel voor terug. Je komt in aanraking met verschillende culturen en mensen die je anders niet zo snel zou tegenkomen. In het nieuwe buurtcafé maak je snel een praatje. Goed mogelijk dat je hier vrienden voor het leven maakt.

Tijdelijk wonen.
Iedereen in Place2BU woont er tijdelijk. Hoewel je hier in een zelfstandige studio komt te wonen, is het natuurlijk de bedoeling dat je doorstroomt naar een volgende woning. Kijk voor de precieze termijn en andere voorwaarden bij Voor wie.

Uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.